En hand låter en bil sväva i luften mot blå teknisk bakgrund med texten Parkering - Ladda för framtiden

Varmt välkommen till Sveparks konferens 20-22 maj 2024!

Ladda för framtiden!
Sveparks konferens är Sveriges bästa mötesplats för parkering. Under tre dagar möts medlemmar, samarbetspartners, branschfolk och utställare i vackra Karlstad. Vi håller till på Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8 A-F. 

Vi inleder med studiebesök och mingel måndagen den 20 maj, och fortsätter med föreläsningar och seminarier och utställning 21-22 maj. Varmt välkommen med din anmälan.
 

För frågor gällande registreringar, hotellbokningar etc

Svepark
Louise Bill
louise.bill@svepark.se

För frågor gällande utställningen

SpringConf
Filippa Lörstad
filippa@springconf.com

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu är vi igång med Sveparks konferens. Har du missat oss - ta kontakt med Louise Bill på 073-755 71 10

ÅRETS HUVUDSPONSOR:

UTSTÄLLARE:

Som vanligt har Sveparks medlemmar en fri plats per organisation. Samarbetspartners erhåller lägre pris som utställare: skulle någon medlem vilja ställa ut erhåller ni också lägre pris.

 

Moderator

thumbnail_EFL_Paul_Myllenberg_2633_750x750px

Paul Myllenberg

Paul Myllenberg, VD för LKP, Lunds Kommuns Parkeringsaktiebolag, sedan åtta år. Tidigare officer i Flygvapnet utbildad till överstelöjtnant med inriktning informationsoperationer. Sedermera VD och klubbdirektör i Helsingborgs IF med ett SM-guld och tre cupguld i bagaget samt flera europaspel. Har varit verksam i UEFA och ECA (European Club Association) och Svenska Fotbollsförbundet i olika kommittéer. Numera styrelseledamot i Svepark. Debuterar som konferencier i Karlstad.

Talare

Åsa Kalee-press 2

Åsa Kalee

Ansvarig för kommunikation och marknadsföring av fastighetsutvecklingsbolaget Hub Park. Hub Park utvecklar, producerar och drive rmobilitetshus med fokus på hållbar stadsutveckling. Affärsutvecklare, strateg och tjänstedesigner med svart bälte i processledning för bättre och starkare samarbeten mot en hållbar stad. Hästmänniska, äventyrare och till vardags i nära samspel med Annika Fernlund. Full av energi!

Annika_F

Annika Fernlund

Annika Fernlund, HUB Park. Mobilitetstrateg, fastighetsutvecklare och arkitekt som brinner för cirkulär ekonomi med mobilitetshubben som nav. Men också modig hållbarhetsnörd och balettdansare med ett sinne för hur mobilitetshuset kan bidra och skapa förutsättningar för transformationen för framtiden. En magisk kollega till Åsa Kalee. Ultrasnabbladdad!

Gustav Törnquist, Uppsala PArkering AB

Gustav Törnquist

Gustav är bygg- och fastighetschef, Uppsala Parkerings AB. Gustav ansvarar för utveckling, projektering drift av Uppsala Parkerings anläggningar. Närheten till Uppsalas två universitet innebär ett tätt samarbete med den akademiska världen.

Alexander Wallberg, Uppsala universitet

Alexander Wallberg

Alexander Wallberg, Uppsala universitet. Alexander är doktorand vid Institutionen för elektroteknik, Uppsala universitet. I bagaget sedan tidigare har han en civilingenjörsexamen i elektroteknik med profilering mot styrning av elektriska system

SODERQVIST-Petra

Petra Söderqvist

Petra Söderqvist jobbar som Policy Officer på EU-kommissionen – Directorate-General for Mobility and Transport och kommer tala om mobilitetssatsningarna i Europa. 

S - Monica Gundahl

Monica Gundahl

Kommunfullmäktiges ordförande Monica Gundahl kommer att hälsa oss välkomna till Karlstad.

Thony Rysjö

Thony Rysjö

Thony jobbar som Senio Sales Manager på SKIDATA och ar ett mycket långt förflutet i parkeringsbranschen. En värmlandspojk som blivit landskapet troget, trots sina många resor runt om i världen. Tekniska lösningar är Thonys grej – men är de komplicerade ska det inte märkas för kunden.

  

mattias-nilsson gul

Mattias Nilsson

Mattias är mobilitetschef på Dukaten, Linköpings kommunala parkeringsbolag. Dukaten. Mattias brinner för frågor kring mobilitet, miljö och hållbarhet, och att skapa möjligheter för människor att förflytta sig smidigt i staden. Han driver, leder och utvecklar Dukaten med tanke på framtidens krav på stadsnära parkerings-och mobilitetsfrågor, alltid i nära samverkan med andra aktörer inom offentlig sektor, näringslivet och forskningen.  Mattias är laddad inför framtiden.

Bild Jonas Jansson

Jonas Jansson

Jonas Jansson är knuten till VTI och har en doktorsexamen inom  kontrollteori. Jonas har tidigare varit verksam inom Volvo Cars och har en bakgrund inom fordonssäkerhet med tonvikt på assisterad och automatiserad körning . 

Jonas brinner för mobilitet och ser elektrifieringen av fordonsflottan som det bästa sättet att minimera växthusgaserna i världen. Jonas har också ett specialintresse – batteribyten!  

Peder-Ståhlberg-Q-park-ny-höjd-246-DSC_4993

Peder Ståhlberg

Peder är från början jurist och har även arbetat som advokat. Han började på Carpark 2002, och då som Chefsjurist för Norden. Peder var med och etablerade Carpark i Finland och Danmark 2003. Peder drev frågan om kontrollavgifter i Finland, där Q-Park vann i Högsta domstolen, vilket möjliggjorde för privata bolag att utfärda kontrollavgifter.  Fr o m juli 2008 till februari 2024 har Peder varit VD för Carpark, Q-Park och Aimopark från. Han satt i Sveparks styrelse från 2007 till januari 2024. Under 2012 var han även VD för Q-Park Norge. 

Viktor Bergman Fhors

 

Viktor Bergman Fhors

Affärsområdeschef för parkering på Securitas Sverige AB. Viktor har under många år arbetat med olika ledande positioner inom bolaget. För fyra år sedan fick han uppdraget att driva Securitas satsning inom affärsområdet. 

Porträttbild på Lars Andersson

 


Lars Andersson

Lars är VD på Parkster sedan tre år. Före sin tid på Parkster var han bland annat vvd på CRM-leverantören Lime Technologies som gick från mycket litet till att börsnoteras under hans tid. Lars värdesätter en riktigt bra användarupplevelse samt att ha en nära och god relation till kunder och partners.

Bild föreställande Kemal Kalkan

 

 

Kemal Kalkan

Kemal arbetar som affärsutvecklingschef på Riverty i Norden. Han kommer att genomföra en presentation som behandlar en marknadsundersökning av parkeringslösningar i Norden, där fokus ligger på att belysa deras potential och utveckling. Dessutom kommer han att presentera deras senaste konsumentstudie om parkeringsbeteende, med särskild fokus på ANPR/FreeFlow.

 

 

Caroline Bernelius Cronsioe

Caroline Bernelius Cronsioe är brandingenjör/civilingenjör riskhantering och jobbar som brandkonsult på Briab – brand & riskingenjörerna. Caroline är projektledare för det SBUF-finansierade projektet förändrad brandsäkerhet i garage och parkeringshus när fordonsflottan förändras. Caroline är aktiv i branschen och är en av två programledare i Brandforsk podcast Det Brinner!, en podcast för alla som inte gillar bränder samt är ordförande i föreningen för brandteknisk ingenjörsvetenskap (BIV).

 

 

Johannes Mark

Johannes Mark är Easypark Groups ”Head of Global Parking Insights”, d v s ansvarig för globala parkeringsinsikter. Johannes kommer att berätta om hur parkeringsdata kan användas för att göra städer bättre, vänligare och mer hållbara.. .

 

 

David Svedinger

David Svedinger kommer ursprungligen från Gävleborg. Han är teknisk projektledare på Uppsala Parkerings AB med en stadig civilingenjörsexamen inom energisystem från Uppsala universitet  i ryggen. David har också jobbat som projektör och planeringsingenjör.