Måndag den 2 juli besökte jag och Ewa Rehnström från styrelsen Kungsälvs kommun. Vi tittade på två nya parkeringsanläggningar varav en är färdigbyggd som finns på bilden och en kommer att vara klar under året. Anläggningarna kommer att samutnyttjas med handel, boende och besöksparkering.

Anläggningarna ligger i anslutning till nya Resecentrum som inom kort kommer att ha ett nytt handelsområde och samtidigt ett stort inslag av nyproducerade bostäder.

Ann och Jimmy från Kungälv som var våra värdar informerade också om arbetet inför de seglartävlingarna som just nu går av stapeln på Marstrand. Marstrand tar den här veckan emot stora mängder besökare och massor med transporter och för att allt ska fungera krävs mycket stora förberedelser och informationsinsatser då parkeringssituationen inte tillåter några stora mängder bilar i Marstrand. Ann och Jimmy har gjort ett enormt arbete innan för att allt ska fungera för besökare och arrangörer. Olika informationsinsatser för att lämna bilen i Göteborg eller Kungälv och parkera där. Kontakt med Västtrafik om extrainsatta bussar i de närmaste skytteltrafik för att undvika kaos i trafiksituationen. Kommunen sätter också in mycket personal på plats i Marstrand för information och hänvisning. Parkeringsvakterna får helt andra uppgifter under de här dagarna. Vi hoppas verkligen att alla besökare respekterar regelverket kring parkering och har förståelse för att det måste följas så räddningstjänst och transporter som måste komma fram gör det. Det krävs mycket samarbete både lokalt men även med Trafikverket och kollektivtrafiken för att få allt att fungera.

Tyvärr så såg vi under besöket en del tråkiga parkeringsföreteelser. Det finns på många ställen avgiftsbelagd parkering som har lediga platser och trots det så var det parkering i anslutning till busshållplats och i terräng en bit upp på vägen. Precis sådant som kan orsaka svåra hinder och problem.

Stort tack till Ann och Jimmy för en trevlig, lärorik och intressant dag hos er i Kungälv. Svepark önskar er Lycka till under de dagar som tävlingarna pågår i Marstrand.

 

Lena  och Ewa

Svepark

 

TIPS !

Det finns ju en stor mängd kommuner som har sommarproblem med parkering när stora mängder besökare kommer till arrangemang. Hör gärna av er till Svepark om ni vill ha råd och tips om vad ni kan göra och vi kan hjälpa er att förmedla kontakter till de som har bra och kloka erfarenheter från sommarsituationer med mycket bilar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt P Hus i Kungälv nära resecentrum